Handla kläder second hand

Att handla kläder är något som alltid varit väldigt uppskattat och populärt, men den stora konsumtionen av plagg har skapat stora problem för vår miljö. Dock är det många som nu blivit väldigt miljömedvetna och att handla second hand är inte längre detsamma som att vara fattig. Människor med alla möjliga tjocklekar på plånböckerna väljer second hand framför nya plagg. Det gör att vi får en mycket bättre värld att leva i, men även att vi får mer pengar över i plånboken och vem vill inte kunna spara?

Det finns mängder med olika sätt som du kan gå tillväga om du vill köpa kläder i andra hand. Du kan vända dig till en av de fysiska second hand butiker som finns runt om i landet, men du kan också besöka loppmarknader av olika slag. För den som inte vill gå utanför dörren finns det idag ett flertal hemsidor på nätet där människor säljer kläder i andra hand. Du behöver alltså inte gå utanför dörren för att kunna göra en insats för miljön och få snyggt mode i form av kläder, skor och väskor på en och samma gång. Innan du börjar att köpa kläder i andra hand finns det dock en del saker som kan vara bra att tänka på. Här listar vi några riktigt bra knep för att du ska lyckas med ditt köp.

Bästa second hand tipsen

Titta igenom kläderna noga – Även om många butiker kontrollerar plaggen som kommer in så kan det vara bra att göra en extra kontroll. Säkerställ att kläderna är i gott skick och att det inte saknas knappar, finns hål eller fläckar som du inte kommer att få bort. Detta gäller oavsett om du handlar i butik eller från en privatperson. Det spelar ingen roll om priset är billigt, det är fortfarande en vara du ska betala för och du ska vara nöjd.

Fokusera på kläderna – Det är lätt att man börjar titta runt på andra saker än kläder när man befinner sig i en second hand butik eller på en loppmarknad. Att hitta snygga och bra kläder är dock inte det lättaste, så se till att du faktiskt lägger energin rätt. Annars står du där med fem ljusstakar och inte ett enda klädesplagg när det är dags att gå.

Skriv en lista – Det är inte alltid som kläderna är ordentligt sorterade efter storlek och kategori i en second hand butik, därför kan du lätt bli förvirrad. Skriv därför en ordentligt lista på vad det är för typ av kläder du letar efter. Är det jeans du vill ha så gå direkt till sektionen för jeans.

Prova kläderna – Bara för att du handlar second hand och kläderna är väldigt billiga så ska du inte kasta pengar i sjön. Se till att du provar plaggen så att du kan vara säker på att de passar och att du känner dig bekväm i dem.