Klä dig rätt efter 50

Att klä sig efter sin ålder kan vara svårare än man tror. Många fastnar i de plagg och den stil som man använde sig av när man var yngre eller så kanske man helt enkelt följer modetrender slaviskt, vilket resulterar i en stil som är moderiktig, men inte alls passande eller bekväm. När man har passerat den gyllene ålder 50 har man troligtvis redan kommit fram till vilken stil och vilket snitt som passar en bäst. Med detta menar vi att man säkerligen redan vet hur man ska framhäva sin kropp på bästa sätt och vilka olika skurningar som lämpar sig bäst.

Trots det kan det ändå vara svårt att hänga med i svängarna och hur man ska klä sig handlar mycket om den egna individen. Ett par åtsittande skinnbyxor kan mycket väl göra sin rätt på en äldre person, precis lika rätt som en 30-tals kappa kan sitta som gjuten på en 20 åring. Det största misstaget som de flesta gör är dock att slaviskt följa modetrender eller välja plagg som är mer skapade för yngre personer. Risken finns att man istället ser ännu äldre ut och har man tonårsbarn ser man nog även rätt pinsam ut.

För många som tycker om att shoppa händer det ibland att man tar ett lån för att finansier köpet. Om du har tagit flera olika lån och vill bryta det mönstret kan du först börja med samla låna hos ett företag och sen se till att vara mer försiktig i fortsättningen.

Alla människor har olika kroppsformer och stilen brukar vanligtvis utvecklas allt eftersom man blir äldre. I listan nedan har vi tagit fram smarta knep på hur du kan klä dig efter att ha passerat 50 strecket.

  • Enkelhet är ett ord att lägga på minnet och något man oftast vinner väldigt mycket på. Att klä sig i mycket höga klackar, glitter, paljetter och lack bör du istället satsa på stilrena plagg som ger dig en sofistikerad look. Här är det viktigt att även tänka på skärning och urringning. Naturligtvis går det bra att skymta försiktigt med sina behag, men se upp med att exponera alldeles för mycket av dig själv. En sådan look är varken smickrande eller speciellt trendig.
  • Trots att man bör tänka “enkelhet”, så behöver man inte vara tråkig. Våga ta i när du väljer klänningar eller plagg och satsa gärna på tyger i varierande material och i starka färger. Testa dig fram mellan kalla färger, varma eller klara och se vad som passar dig bäst.
  • Färger som nästan alltid går hand i hand med alla typer av kläder är färger liknande ädelstenar. Safir, smaragd och rubin är alltså de kulörer som man bör hålla utkik efter. Dessa färger gör sig lika bra på klänningar, som på byxor eller accessoarer och är ett utmärkt val för den övre åldern.
  • Ta ut svängarna samtidigt som du håller stilen. Våga testa på volanger, dekorationer med spets eller tyger med djärva mönster.