Kläder inför arbetsintervju

Det är inte lätt att veta hur du ska klä dig inför en arbetsintervju och kanske har du inte så mycket kläder som du kan ta på dig, eftersom du inte har haft ett jobb på

ett tag. Frågan är vad som gäller på arbetsplatsen du ska söka till.

Du kanske bävar inför den arbetsintervju som du fick via Rekrytering Stockholm, men du behöver inte oroa dig. Det är mycket sällan en arbetsgivare enbart baserat sitt beslut på om du får jobbet eller inte, beroende på vad du har för kläder på dig. Du får lita på din känsla och ditt sunda förnuft, för kommer du utklädd som en clown för ett arbete som revisor, lär du inte få jobbet. Om du ser till att klä dig efter vilken typ av jobb du söker kommer du öka dina chanser att få jobbet. Här kommer några tips som kan hjälpa dig på traven.

Anpassa dig

Du får ta seden dit du kommer och helt enkelt anpassa dig enligt hur klädkoden förmodas vara. Söker du ett jobb som revisor bör du inte dyka upp en T-shirt och slitna jeans. Om du ska på en intervju angående ett barnskötarjobb så gäller det att inte komma i din skräddarsydda designerklänning, högklackat, massor av smycken och sminkad till tusan. Det bästa tipset är att klä dig som du skulle klä dig första dagen på jobbet.

Hygienen

Något som är otroligt viktigt är att var hel och ren så att säga. Att du är fräsch och inte luktar svett eller är smutsig på något sätt. Tänk på att inte ha för mycket doft på dig, för det finns många som är allergiska mot starka dofter. Är du rökare bör du inte röka precis innan intervjun, för röklukten sätter sig på kläderna, händer och du luktar illa från munnen. Ett tips om du är djurägare är att se till att rolla bort allt hår som har fastnat på kläderna. Dels ser det inte så trevligt ut om du har fullt med hår på dina kläder, dels finns det människor som är allergiska mot pälsdjur.

Glöm inte detaljerna

Det är lätt att glömma bort skorna, så se till att du har hela och rena skor. Smutsiga och trasiga skor kan sänka hela ditt helhetsintryck. Dessutom bör skorna passa ihop med dina kläder. Kläder ska också se till att matcha och passa ihop med färger och liknande. Innan intervjun ta dig en titt i spegel så att inte BH:s axelband syns eller att din slips sitter rakt. Du får tänka dig att du ska ta en bild som varar i drygt 60 minuter, så se till att inte glömma bort att le under intervjun. Ett leende inger ett gott intryck!