Kläder kan dölja mycket

Ibland kan kläderna vara det bästa sättet att dölja de där extra kilona eller om man helt enkelt är bredare på nedre delen av kroppen respektive övre delen. Här följer några tips och trix som kan vara bra att känna till.

– För att dölja höfter bör man föredra mörka plagg i botten. Områden där kroppen är mindre bör vara mer markerade för att höja uppmärksamheten, och på så sätt balansera silhuetten.

– Har man stora bröst kan det minimeras med en V-hals som också förlänga silhuetten. Var uppmärksam på halsens storlek, eftersom om den är för djup så kan det leda till motsatt effekt.

– Använd plagg som drar uppmärksamheten till den nedre delen av ditt utseende, men för att dölja exempelvis om man har breda axlar, kan men invertera den klassiska triangeln. Ljusa byxor, plagg med tryck och voluminösa kjolar är perfekt för dem som vill att den nedre delen av kroppen skall synas mer. Strategiskt placerade bälten ger också en känsla av balans, och gör så att kroppen ser mer proportionell ut.

– Kvinnor med mindre bröst kan satsa på detaljer som leder till mer känsla av volym, såsom volanger och även i text på toppen.