Rätt kläder för cityresan

Det kan vara svårt att packa rätt inför en weekend i London eller Barcelona. Oftast tar vi med mer kläder än vi behöver, samtidigt som vi kan ha lämnat ett nödvändigt plagg hemma. Hur ska du packa inför cityresan?

Vilken slags resa?

Vilka kläder du behöver du beror självklart mycket på vilken slags resa du ska göra. Det är stor skillnad på att besöka julmarknaden i Berlin och att vara i Köpenhamn under en solig helg i maj. Innan du packar kan det vara klokt att tänka igenom vad du kommer att göra och hur länge du kommer att vara borta.

Baskläder

Om du reser mycket kan det vara klokt att hitta bra baskläder som du alltid packar ner, oavsett vart du ska åka. Ett tips är att köpa kläder av bättre kvalité, som hos Johnells, som har klassiska märkeskläder som håller säsong efter säsong. Med bra kläder som grund är du alltid välklädd – oavsett sammanhang. Vilka baskläder som du behöver beror på vilka sammanhang du rör dig i, om du behöver en dräkt eller bara ett par snygga välsittande jeans och en blazer. Det är klokt att satsa på kläder som både har ett klassiskt snitt och färger som står sig genom alla trender, som svart, brunt, blått eller beige.

Citysemester

Om du ska åka på en cityweekend vill du självklart se snygg ut, men att vara i en storstad är nästan synonymt med att promenera, kilometer efter kilometer. För att få en skön semester måste dina kläder också vara praktiska: vind, regn, gassande sol eller minusgrader. Än viktigare är dina skor. Om du har för lite kläder kan du alltid använda lager-på-lager-principen, men det fungerar inte med skor. Det finns många skor som både är bekväma och snygga, stövlar med klack, lågskor och streetskor. Skor tar också mycket plats i väskan. Om du tar med dig mer än ett par skor, kan du lägga skorna i varsin plastpåse, istället för att lägga dem i samma påse i väskan – då kan du nyttja väskans utrymme bättre.

Om du ska ut på restaurang eller en nattklubb behöver du snyggare kläder. Ett tips är att lägga finare kläder längst upp i väskan, så att de inte blir klämda och skrynkliga. Om du rullar ihop byxor och lägger underkläder i plastpåsar, får du också mer plats i resväskan. Det är också klokt att färgkoordinera och planera så att kläderna färgmässigt fungerar tillsammans, att tröjan eller koftan passar till både byxor, jeans, klänning eller kjol – att dina kläder har samma grundnyans.

Glöm inte

  • Även om du åker när det är varmt, kan det bli kyligt på kvällen: glöm inte att ta med en jacka, kofta eller varmare tröja. Det är inte roligt att sitta och frysa på uteserveringen.
  • Du kan köpa allt på plats. Om du glömt strumpor eller schampo är det inte hela världen. Det viktigaste är att du får med dig jacka och skor – dyrare plagg som du inte kan köpa i närmaste butik.
  • Ta med en mindre väska att använda under dagen när du är ute på stan.