Kvinna utanför ett klädbutik

Så väljer du rätt klänning för kontoret

Vett och etikett på jobbet det gäller på alla arbetsplatser. Viktigast är naturligtvis att vara en bra och trevlig kollega som att hälsa på morgonen, ta hand om de

Kvinna framför en dator

gemensamma utrymmena och bete sig allmänt uppfostrat mot sina medarbetare. Vad många kanske inte tänker på är att även dina kläder sänder ut signaler och ibland kanske därmed fel signaler. Det gäller att hitta rätt ton i sin klädsel på arbetsplatsen. Dessutom ska du själv känna dig bekväm och utstråla självsäkerhet. Varför inte känna sig fin på kuppen? För att hitta rätt klädstil på jobbet har vi djupdykt i hur du kan tänka kring en bra och hållbar jobbstil som dessutom gör att du känner dig snygg. Kanske du ska på jobbresa? Vi hjälper dig när du vill vara välklädd i ett konferensrum Stockholm.

Snygg på jobbet? Det kan väl inte vara så svårt? Men det finns många fallgropar och regler, och nja lätt är det inte. Förutom att klä sig efter arbete, det vill säga är du förskollärare ja då är det kanske jeans och gummistövlar som passar bäst. Om du är busschaufför har du antagligen uniform. Men arbetar du på kontor, då blir saken helt plötsligt knepigare. Den allra viktigaste regeln gällande kontorskläder är att du tydligt visar att man representerar företaget du arbetar för. Det du själv tycker är fint det kanske inte alls passar på en arbetsplats. I kontorsmiljö eller till exempel när du vill vara välklädd i ett konferensrum Stockholm gäller oftast att hålla sig till striktare kläder såsom kostym med byxa eller kjol. Däremot kan det finnas möjlighet att uttrycka sig lite djärvare med styling och accessoarer. På många kontorsarbetsplatser kan du våga vara lite modig och kombinera sin klassiska kostym med en ovanlig frisyr, iögonfallande statement-smycken, den senaste handväskan eller en ovanlig färg på naglarna. Ytterligare en regel är att alltid ha välsittande kläder. Passform är allt. En annan viktig regel är att se hur chefen klär sig. Se din chef som trendsättaren på arbetsplatsen. Bär chefen flip-flops så kan de anställda göra detsamma.

Inspireras av andra

Rödhårig kvinna med kappa

Din arbetsplats kanske har en uttalad klädkod såsom många kontor har. Du som anställd förväntas ha en speciell sorts kläder på arbetet. Rätt sorts kläder skulle kunna vara avgörande för ditt nästa steg i karriären. Tänk över klädkoden på din arbetsplats, det vill säga det du förväntas bära på arbetet. Håll stilen relativt strikt och vill du tillföra lite extra krydda så addera en fräck accessoar eller makeup. Tänk på att det är inte du som ska vara trendsättaren på jobbet, det ska din chef vara. Chefen sätter tonen vad som är acceptabelt. Den sista viktiga regeln är klädernas passform. Är kläderna i fel storlek eller fel snitt kan du uppfattas som slarvig, och ingen vill ha en slarvig anställd. Låt dig inspireras av andra kvinnor på arbetsplatsen eller i din vänskapskrets. många kända personer har en snygg stil att inspireras av. Många kända professionella kvinnor driver idag en blogg eller ett Instagram-konto som kan verka som en ren källa av inspiration. En snygg och klanderfri kontorsklädsel ska driva din karriär framåt. Vi säger inte att det är lätt men det är viktigt att fundera över hur du ska klä dig på jobbet. Din karriär kan hänga på det.