Trendiga kläder för ungdomar

När barnen börjar att komma upp i tonåren blir det här med kläder allt viktigare. Men som förälder kan det ibland vara svårt att ha koll på vilka kläder som är trendiga för ungdomar just nu. Därför kommer vi i det här inlägget ge dig en kort genomgång på vilka olika sorters kläder och klädstilar som är populärt bland ungdomar just nu.

Märkeskläder

Något som har blivit allt mer populärt och vanligt bland både barn och ungdomar de senaste åren är märkeskläder. Några exempel på märken som är trendiga att bära bland ungdomar just nu är fila, balenciaga, adidas, calvin klein, gant, levi’s, ralph lauren m.m. Du kan få tag på märkeskläder i många butiker, ett exempel på en butik som säljer märkeskläder är https://kidsbrandstore.se/ som har märkeskläder för barn och ungdomar i alla storlekar.

Streetstyle

En klädstil som är väldigt populär bland ungdomar just nu är street stilen. Street stilen går faktiskt lite hand i hand med märkeskläder eftersom många som följer street stilen väljer att bära plagg av ett dyrare märke. Det är till exempel vanligt att ungdomar bär en överdel från ett sportmärke som är i en något större storlek tillsammans med ett par enklare mjukisbyxor eller jeans. Street style är en sorts klädstil vars mode är inspirerad av det vi ser på gatorna i förorterna. Det som är typiskt för street stilen är att man gärna bär bekväma och tuffa kläder. Till exempel så har track suiten fått ett uppsving tack vare street stilen.

90-tal

Eftersom modetrender är något som kommer och går har modet som var på 90-talet kommit tillbaka de senaste åren och varit särskilt trendigt bland ungdomar. Så om du är osäker på vilka sorters kläder du ska handla till din ungdom, se tillbaka på din egen ungdom på 90-talet och välj kläder som liknar de du själv bar som ungdom. Ifall du är osäker på vad 90-tals mode innebär är det bara en googling bort och du kommer snart att bli påmind om det typiska 90-tals modet.

Hållbarhet

En annan sak som har blivit allt mer populärt de senaste åren bland barn och ungdomar är en medvetenhet kring miljön. Därför har det också blivit trendigt för ungdomar att välja kläder som är bättre för miljön. Det kan innebära plagg som är gjorda av ett ekologiskt och miljövänligt material. Men det kan också innebära att de gärna går till second hand butiker och handlar kläder därifrån. En rolig sak du kan göra tillsammans med din ungdom är att åka runt på ortens second hand affärer och handla kläder tillsammans.