Semesterkläder – kläder för varmare dagar

När man på sommaren ska resa utomlands för sina hårt förvärvade pengar vill man gärna ha valuta för pengarna. Bäst valuta får man naturligtvis av magiska upplevelser. Dessa upplevelser förgylls genom att ha rätt typ av kläder på sig. När man är i Grekland, Cypern, Mallorca, Bulgarien eller Thailand, eller var det nu må vara, vill man ha tunna kläder på sig som gärna är ljusa och av linne eller syntet. Självklart vill man ha svenskt kaffe i de termosflaskor som är snyggast på marknaden och kunna hälla upp när man känner för en fikastund. Termosflaskor är gjorda av metall och har ett innandöme som gör att drycken hålls varm oavsett omgivande luft. Termosflaskorna är ofta metalliskt gråa. Drick kaffe/te ur termosflaskor vid exempelvis provning av kläder.

Packa resväskan rätt

När man reser får man naturligtvis inte

ha med sig vad som helst eftersom resan ska vara trygg för alla såväl personal som medpassagerare. För det första bör du inte packa ned de kläder du bryr dig allra mest om, då resväskan kan komma på avvägar. För det andra bör du inte packa med dig för mycket kläder då du får mindre plats för övriga saker, som dina kära termosflaskor.

Undvik bomullströjor

Bomull suger åt sig vatten, tar lång tid att torka och gör att man blir varm mycket fort (men inte lika varm som inuti en termosflaska). Välj gärna fin ekologisk bomull från en producent som tar ansvar.

Ljusa kläder är bra eftersom de reflekterar solljuset istället för att absorbera det. Det gör att det känns svalare även om det de facto inte är det. Män kan ha khakifärgade chinosshorts exempelvis medan kvinnor kan ha en kort sommarklänning eller kjol. För barn finns det liknande kläder men i mindre storlekar. Det finns mycket att hitta online, såväl nytt som begagnat. Eller varför inte ta en kaffe ur en termosflaska med bekanta och byta kläder?