Den perfekta vinterkappan

Vad som är den perfekta vinterkappan är naturligtvis subjektivt och individuellt, men en sak som är säker är att alla behöver en vinterkappa som är perfekt för just dem i sin garderob – i alla fall om man bor i Sverige! Här, där vi har höst eller vinter sex månader av tolv, kommer man verkligen att ha behov av ett varmt ytterplagg som sitter perfekt och som passar ens stil. Därför tänkte vi här tipsa om några klassiska modeller för vinterkappor, för att förhoppningsvis ge inspiration till den perfekta vinterkappan.

En av de mest tidlösa och klassiska vinterkapporna är till exempel en svart ullkappa. Det är inte bara ett klassiskt plagg, utan ett plagg som ger lite extra flärd och stil till varje outfit. Den svarta färgen har närmast blivit ikonisk för den svenska och skandinaviska stilen, och det finns en anledning till det – en svart kappa är lätt att styla med vilka andra färger och accessoarer som helst, och det finns inget mer stilrent än en outfit som går i monokromt svart, grått och vitt. En nackdel med ullkappor är dock att de ofta innebär en ganska stor investering, då även de billigare modellerna brukar kosta från 1 000 kronor och uppåt. Man får dock vad man betalar för, eftersom en ullkappa av bra kvalitet kommer att hålla en varm under många vintrar framöver. Om du gärna skulle vilja göra den investeringen, men inte har råd att köpa en ullkappa för tillfället, kan ett annat alternativ vara att ta ett lån på Reciva.se. Då kan du börja använda din nya kappa, och betala tillbaka den bit för bit. Eftersom det är en investering som ska hålla i flera år kommer du gott och väl att hinna betala tillbaka lånet innan det är dags att köpa en ny kappa.

Om man vill ha en lite mer modern look på vintern, och kanske även en lite färggladare look, ska man istället spana efter en täckkappa. En täckkappa kan enkelt beskrivas som en täckjacka i längre modell, som oftast går ner till knäna eller strax ovanför. Täckkappan är ett bra alternativ för riktigt kalla dagar, eftersom de dunfyllda ränderna i jackans kviltade mönster effektivt håller kylan ute. Det är den perfekta vinterkappan för den som föredrar ett praktiskt vinterplagg som är lätt att hålla rent och som lyser upp mörka vinterdagar med starka färger.

En annan klassisk variant av vinterkappan är naturligtvis pälskappan, även om den är minst sagt kontroversiell numera. Det kontroversiella består självklart i att man genom att köpa en pälskappa stödjer pälsindustrin, som länge varit i blåsväder för att behandla djuren undermåligt och i många fall till och med ägnat sig åt vad som måste anses som djurplågeri. Vill man ändå ha en pälskappa kan man se till att leta efter en second hand, eller köpa en kappa i fuskpäls. Det finns dock de som argumenterar att man ändå stöder pälsindustrin på detta sätt, eftersom man bidrar till att göra pälsestetiken populär. Man får helt enkelt avväga vad som är viktigast – etik eller estetik.