Overallen – både ute och inne

Overallen är ett ikoniskt plagg som kan bäras av personer i alla åldrar. Eftersom en overall är sydd på ett sammanhängande sätt, det vill säga att över- och nederdelen sitter ihop, är den mycket praktisk och skön. Det blir inga glipor där det kan komma in kall luft och plagget ger ett enhetligt utseende som uppskattas av många. Mindre barn brukar ha inomhusoveraller för att ha det extra bekvämt samt för att det är lätt för föräldrarna att ta på och av dem. Även utomhus brukar barn i alla åldrar använda overaller. En vattenavvisande och vindtätt overall är nämligen perfekt för kalla dagar i pulkabacken och regniga äventyr på lekplatsen. Men overallen är även ett trendigt plagg som bärs av vuxna oavsett om det är fest eller vardag.

Mysiga dagar hemma eller festkvällar

Många vuxna väljer att ha på sig mysiga overaller när det är dags för att koppla av i hemmet. Den här typen av overaller brukar vara tillverkade i klassiska pyjamasmaterial som bomull, fleece, flanell eller ull. Att ha på sig en heldräkt hemma är inte något nytt, men det har blivit väldigt trendigt under de senaste åren. Det märktes inte minst när det norska företaget onepiece slog igenom stort med sina mysiga, färgglada och moderna overaller. Det finns även exklusiva overaller som kvinnor över hela världen älskar att bära till sofistikerade fester. Dessa kallas även för jumpsuits och man kan hitta dem hos alla de olika stora modekedjorna. Ett populärt val är att bära en helsvart jumpsuit med högklackat. Utstyrseln får sedan ett festligare utseende genom att man lägger till olika accessoarer som till exempel smycken. En jumpsuit kan ha långa eller korta ben och armar, vara helt i samma tyg eller tillverkad med kontrasterande tyg på över- och nederdel.

Alla borde äga en overall

Eftersom overallen har så många användningsområden är det faktiskt nästan ett måste att äga en. Många som tidigare har haft på sig en kjol och en topp eller en klänning till fest säger att det är så mycket enklare att klä sig fint med en jumpsuit. Den ger nämligen ett enhetligt intryck som ser snyggt ut utan att man behöver anstränga sig särskilt mycket. Vill man hellre ha en overall som är lite rolig och som passar till barn och vuxna som har barnasinnet kvar finns det också. Nu är nämligen kigurumi den nya trenden, det vill säga overaller som ser ut som olika djur. Man kan till exempel köpa en som ser ut som en igelkott, en räv eller en enhörning. De är perfekta för maskeraden, men passar även för mysiga dagar i hemmet.