Hitta rätt klänning till din kroppstyp

Media har äntligen börjat fokusera på att man faktiskt ska känna sig bekväm i sin kropp, men tyvärr inte i den utsträckning som det faktiskt behövs. Det kan orsaka mycket ångest hos många kvinnor som står i ett provrum och testar kläder, men det är fler och fler som uppmärksammar på hur onödig den här ångesten faktiskt är. Att hitta en klänning som passar din kroppstyp behöver inte vara så svårt som det låter. Så vad bör man tänka på när man ska hitta en ny klänning? Istället för att du går runt och testar olika kläder så finns det en del smarta tips man kan tänka på innan man väljer klädesplagg! Det som faktiskt avgör hur klänningen passar är hur själva utformningen av klänningen ser ut. Har du små byst? Då passar en rundhalsad ringning dig bättre. Du som har större byst bör istället köpa en V-ringad klänning. Du med en lite kurvigare figur passar bättre i en insvängd klänningsmodell, medan du som har en mer rak kroppsform ser bättre ut i en rakare modell. Vet du vilka kläder du ska testa innan du testar kan detta minska din ångest.

Ha på dig vad du vill

Idag är det inte bara fokus på hur kvinnor “ska” se ut utan även manliga kroppsideal har börjat tagits upp i diskussioner. I många år har det endast fokuserats på kvinnoidealen och männen har helt enkelt glömts bort, men nu börjar även den här frågan ställas till män runt om i världen. Många män har oftast inte den kroppen som de i reklamerna har och letar du som kvinna efter en man som ser ut på detta sätt, lycka till med det! Den här onödiga ångesten kan så enkelt försvinna, oavsett om du är en man eller en kvinna. Hur? Att helt enkelt börja ha på sig de kläder man faktiskt känner sig bekväm i, oavsett hur man egentligen ser ut. Ett bra talesätt man kan tänka på här är “det är inte utsidan som räknas” och det här är sanning. Personer (vettiga personer) runt omkring dig gillar inte dig för att du har snygga kläder eller för att du ser ut på ett visst sätt, utan de gillar dig för att DU är DU!

Trivs du inte i klänningen?

Skulle du ändå inte hitta en klänning som du trivs i, även om du har testat just de klänningarna som “ska” passa din kroppsform, köp då inte den klänningen utan spendera istället pengarna på något annat. Varför inte köpa fina gåvor på foretagspresent.nu och ge en överraskande present till din kollega istället? Det kommer absolut kännas bättre än om du köper en klänning som du inte trivs i. Det syns om du trivs eller inte i de plagg som du bär. Använder du en klänning som du faktiskt trivs i så kommer det även synas på dig och trivs du i det du bär så ökar ditt självförtroende automatiskt. Ju mer man gillar de kläder man har på sig, desto bekvämare kommer man känna sig. Ju bekvämare du känner dig, desto bättre kommer du må och ditt egna välmående är så mycket viktigare än vad du faktiskt har på dig.