Olika sorters bröllopsklänningar

Att gifta sig kan vara en dröm som många människor har. Att finna den perfekta bröllopsklänningen lika så. Men det är inte alltid lätt att finna den perfekta bröllopsklänningen, det kan handla om stil eller pengar. Stegen tills man faktiskt har sin drömklänning i händerna kan vara många. Att hitta sin egen stil är det första steget i sökandet efter den perfekta klänningen. Det gäller att ha tålamod och att man som brud tar sig tid att bläddra igenom tidningar och söka på Internet efter inspirerande modeller. Oftast glömmer man dock att staka ut en plan som är i enlighet med sin egen personlighet och personliga stil.

Här följer fyra separata stilar av bröllopsklänningar, tillsammans med vilken kändis som har använt den specifika stilen, för att hjälpa alla brudar välja rätt klänning inför den stora dagen.

Romantisk stil

Det som skiljer den romantiska stilen från andra stilar är att det är en mindre braskande stil, med massor av spets och retroreferenser. Detta är en stil som passar de mer känslosamma brudarna och om man tänkt sig ett mer intimt tillfälle eller ett bröllop under dagtid. Sandy är en av de kändisar som använt denna stil.

Folkstil

Detta är en stil där man ser mer struktur och olika retrotyger tillsammans, vilket ger mycket struktur. Här handlar det om lätta och raka snitt, kanske med få blommor för lite liv. Folkstilen ger riktigt mycket personlighet och passar bröllop som ska ske utomhus. Kate Moss är en av de kändisar som använt denna stil.

Contemporary still

Det är en stil som liknar konst, en modern stil med blandning från olika referenser. Det är en stil som oftast har en så kallad clean cut och passar den moderna bruden. Vidare är det en stil som är mångsidig och som passar både dag och natt. Megan Fox är en av de kändisar som använde denna stil till klänningen på sitt bröllop.

Klassisk stil

Här handlar det om klänningar som tydligt markerar midjan, har en mer omfattande kjol och man använder gärna mycket tyg och tyll. Denna stil passar för bruden som alltid drömt om att gifta sig som en prinsessa. Den passar vid ganska så många tillfällen, när det handlar om storslagna bröllop och här tål klänningen många lager och detaljer.